• Pozvánka

          • Milí rodičia, pozývame Vás na triedne zasadnutia Rodičovského združenia dňa 29. novembra 2022 so začiatkom o 16.00 hod. v našej škole. Tešíme sa na stretnutie s Vami. 

          • Rádio Regina

          • Rádio Regina v našej škole.

            V piatok 11.novembra 2022 síce neprišiel Martin na bielom koni, ale do našej školy prišiel pán redaktor z RTVS - Rádio Regina nahrať príspevok do relácie Zvony nad krajinou, čo je vlastne zvukový miestopis Slovenska. Je to rozhlasový dokument o živote v obciach Slovenska, ich minulosti, súčasnosti a plánoch do budúcnosti. V krátkych rozhovoroch so žiakmi, s pani učiteľkami i pani riaditeľkou sa pýtal, ako sa učíme v našej škole, aké máme podmienky pre výchovu a vzdelávanie, ktorý predmet majú žiaci najradšej, ktorý menej. Pani riaditeľka ešte pripomenula nedávno získaný grant z Nitrianskej komunitnej nadácie na vytvorenie školského ihriska. Relácia bude odvysielaná v nedeľu 20. novembra 2022 o 11.00 hod. na stanici Rádio Regina  - Západ.  Teší nás, že sme sa mohli aj takouto formou prezentovať.

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy.

          • Informatická súťaž iBobor

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Informatická súťaž iBobor.

            V tomto školskom roku sa dňa 8. a 11. novembra 2022  žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka zapojili do informatickej súťaže iBobor v rámci vyučovania  Informatiky. Žiaci s veľkým záujmom riešili úlohy na počítačoch, ktoré boli zaujímavé, logické a veku primerané. Žiaci druhého a tretieho ročníka súťažili v kategórii Drobci a žiaci štvrtého ročníka v kategórii Bobríci. Úspešným riešiteľom – Natálii Kečkéšovej a Leonardovi Šimkovi srdečne gratulujeme! 

             

          • Záložka do knihy spája školy 13.ročník.

          •  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy 13.ročník..

            V našej škole sme s radosťou aj tento rok prijali výzvu zapojiť sa do tohto obľúbeného projektu na podporu čítania a výtvarného prejavu detí. Na hodinách výtvarnej výchovy žiaci vyrábali záložky do kníh pre svojich rovesníkov z partnerskej školy ZŠ a MŠ Ropice, na ktoré nakreslili hrdinov z prečítaných príbehov. Starší žiaci na zadnej strane záložky vyjadrili čitateľský názor a odporučili prečo by si ich kamarát z českej školy mal prečítať práve túto knihu. Tvorivej aktivite predchádzali literárne záujmové činnosti a aktivity v školskej knižnici ( náladové čítanie, nájdi knihu podľa zadania, zoraď knihy podľa abecedy, čítanie s porozumením..) zamerané na podporu čítania. Prvákov k tvoreniu motivovalo čítanie knihy Alica v krajine zázrakov, druháci si vybrali knihu Malý Mikuláš od Goscinny a Sempé , tretiaci a štvrtáci si prečítali knihy Babka Gaunerka a Pán Smraďoch. Od Davida Walliamsa. Naši žiaci napísali českým kamarátom list.

            Komunikácia s českou školou prebiehala veľmi dobre a milo prostredníctvom emailov s pani koordinátorkou Petrou Widenkovou zo ZŠ a MŠ Ropice . Koncom októbra sme si vymenili záložky a poslali sme informačné materiály o našej obci a mikroregióne Dvory a okolie, do ktorého patrí aj naša obec. V rámci ŠKD sme si pozreli na mape našu partnerskú školu, ktorá sa nachádza na severnej Morave blízko poľských hraníc. Rozdali sme si záložky a cukrovinky od českých kamarátov. V emailoch sme vyjadrili vzájomné poďakovanie s nádejou ďalšej vzájomnej spolupráce.

            Bc. Monika Dabrowska

          • Nitrianska komunitná nadácia

          • Tento projekt sa uskutoční vďaka finančnej podpore Nitrianskej komunitnej nadácie a spoločnosti BMI Slovensko, v grantovom programe "Strecha pre Váš nápad 2022".

             

            Náš projekt Deti v pohybe v "Škole, ktorej to myslí" bol úspešný spomedzi 28 predložených projektov a získali sme grant vo výške 1300 eur. Dňa 8. novembra 2022 pani riaditeľka Mgr. Lívia Kuchtová prebrala grantový šek od zástupcov spoločnosti BRAMAC a Nitrianskej komunitnej nadácie. Grantovú zmluvu podpísala pani predsedníčka Rodičovského združenia pri ZŠ Bešeňov Ing. Silvia Seresová.

            V areáli našej školy chýbajú akékoľvek vonkajšie hracie prvky. Preto bolo zámerom nášho projektu vytvoriť školské ihrisko, kde by mohli byť deti v pohybe od jari do jesene, aby sme tak mohli podporiť rozvoj telesnej kultúry našich žiakov. ĎAKUJEME.

          • Založenie Žiackej školskej rady

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Založenie Žiackej školskej rady.

             

            ZLOŽENIE ŠKOLSKEJ ŽIACKEJ RADY

            V ŠK. ROKU 2022/2023

            7.11. 2022 sme slávnostným sľubom založili  Žiacku školskú radu - Miniradu

             

            PREDSEDA ŽIACKEJ ŠKOLSKEJ RADY: Patrik Ivan

            KOORDNINÁTOR ŽIACKEJ ŠKOLSKEJ RADY: Bc. Patricia Pavlíková

            Členovia žiackej školskej rady, zástupcovia jednotlivých tried:

            1. ročník – Karla Tóthová, Viktor Seres

            2. ročník – Adela Kunková, Jakub Szabadkai

            3. ročník – Damian Löbb, Patrik Ivan

            4. ročník – Natália Kečkéšová, Alex Bartal

             

             

            Sľub člena Žiackej školskej rady :

             

            Sľubujem, že vždy budem konať čestne v záujme triedy, ktorú zastupujem, aby som svojou prácou pomohol vzdelávaní a v zlepšovaní vzťahov medzi učiteľmi a žiakmi na škole. Budem robiť všetko pre šírenie dobrého mena našej školy.

            Tak sľubujem!