• Do pozornosti!

          • Vážení rodičia,

            oznamujem Vám, že na základe rozhodnutia RÚVZ v Nových Zámkoch majú od dnes nariadenú 14 dňovú karanténu žiaci 1. a 3. ročníka. Do školy prídu po jarných prázdninách 8. marca 2021.

            Od zajtra 19.2.2021 bude prebiehať ich vzdelávanie dištančnou formou tak ako po zimných prázdninách cez aplikáciu zoom.

            Mgr. Lívia Kuchtová, riad. školy.

          • Prezenčné vyučovanie 1.stupňa od 8.2.2021

          • Vážení rodičia!

            Podľa najnovšie zverejnených informácií z ministerstva školstva Vám oznamujeme v súvislosti s nástupom žiakov 1.stupňa na prezenčné vyučovanie:

            1. zákonný zástupca žiaka stupňa predkladá k nástupu žiaka na prezenčné vzdelávanie Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID -19 (prílohy 11a, 11b sú priložené dole pod oznamom, ale je možné ich vypísať aj osobne ráno pri nástupe žiaka)

            2. žiaci sa budú vzdelávať prezenčnou formou za prítomnosti jedného učiteľa/vychovávateľa na skupinu/triedu pri dodržiavaní rovnakých pravidiel ako počas jesenného vzdelávania (prestávky trávené v triedach, oddelené stravovanie v ŠJ a pod.)

            3. pokračujeme aj v rannom filtri (tak, ako v jeseni): meranie teploty a dezinfekcia rúk

            4. v poobedných hodinách pokračuje činnosť v ŠKD do 16:00 hod.

            Informácie k školskej dochádzke:

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Uvádzame, v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR. Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí, ak:

            im bola nariadená karanténa/izolácia,

            ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno,

            ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.

            Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu. Ak žiak nastúpi do školy na prezenčnú výučbu, jeho dochádzka sa eviduje v zmysle školského poriadku.

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy

          • Návrat žiakov do školy od 8.2.2021

          • Vážení rodičia !

            Od 8.2.2021 obnovujeme prezenčné vyučovanie na 1. stupni ZŠ a prevádzku ŠKD za podmienky pretestovania zákonných zástupcov. Podmienkou návratu je negatívny test na COVID-19 aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka (s ktorým žije v spoločnej domácnosti) nie starší ako 7 dní. 

            Prosíme Vás, aby ste sa na túto skutočnosť pripravili. Bližšie informácie a tlačivo zverejníme po aktualizácii materiálov na stránke MŠVVaŠ SR.

            Ďakujeme!

          • Dištančné vyučovanie pokračuje

            • Vážení rodičia, milí naši žiaci!

            • Vyučovanie  bude od pondelka 1.2.2021 naďalej pokračovať dištančnou formou - na základe rozhodnutia ministra školstva z 28.1.2021, ktoré zostáva naďalej v platnosti kvôli súčasnej nepriaznivej epidemiologickej situácii. 

              Počas dištančného vyučovania aj po 1.2.2021 prosíme, aj naďalej sa riaďte pokynmi triednych učiteľov, v prípade potreby ich kontaktujte.     

              Informácie o ďalšom vývoji, v súvislosti s formou vzdelávania, budeme aktualizovať na webovej stránke ZŠ - v súlade s prijatými nariadeniami MŠVVaŠ SR alebo ÚVZ SR.

              V piatok 29.1.2021 sa nám skončil prvý polrok.

              Chcem Vám všetkým, milí žiaci, poďakovať za snahu a úsilie, ktoré ste vynaložili pri učení.

              Vám, ctení rodičia za trpezlivosť a prekonávanie neraz neľahkých prekážok.

              A samozrejme aj všetkým pedagógom za ich nasadenie, prispôsobenie sa novým podmienkam vyučovania a ochotu pomáhať často aj mimo pracovného času.

                                                      ĎAKUJEM!

                                                                                 Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy.                     

          • Výpis hodnotenia za 1.polrok 2020/2021

            • Milí žiaci a vážení rodičia, vzhľadom na nepriaznivú pandemickú situáciu Vám nie je možné osobne odovzdať výpisy hodnotenia za 1. polrok školského roka 2020/2021.

            • Na základe usmernenia ministerstva školstva  k vydávaniu výpisov hodnotenia sme zasielali výpis elektronicky prostredníctvom rodičovského konta v EduPage.  

              Výpisy škola odoslala na rodičovské konto v posledný deň vyučovania I. polroku, t.j. v piatok 29.1.2020.

              Rodič si výpis stiahne, prijatie podpíše, ako to funguje pri podpisovaní známok v edupage. Prosíme teda rodičov, aby si výpis stiahli a podpísali. 

              Ako si rodič môže zobraziť výpis klasifikácie v aplikácii EduPage zistíte tu: Výpis v edupage

              Ak rodič nemá možnosť si stiahnuť výpis hodnotenia, žiak ho dostane, keď sa nastúpi na prezenčné vyučovanie.

          • Aktuálne informácie k školskému vyučovaniu

          • Do pozornosti!

            Vážení rodičia!

            Od 11. 1. 2021 pokračuje školské vyučovanie. Epidemiologická situácia nám však nedovoľuje otvoriť školu pre prezenčné vzdelávanie, tak, ako sme predpokladali. Preto bude vyučovanie VŠETKÝCH žiakov (1. stupeň ) realizované nasledovne:

            Od 11. 1. 2021 do 15. 1. 2021  - dištančnou formou 1. stupeň, t.j. v domácom prostredí. 

            Do 18. 1. 2021 – pretestovanie rodičov žiakov 1.stupňa a zamestnancov školy podľa odporúčania MŠVVaŠ SR 

            Od 18. 1. 2021 – 22. 1. 2021:

            • prezenčná forma vzdelávania (v škole) pre žiakov 1. stupňa  (po otestovaní ich rodičov aj zamestnancov školy)

            Od 25. 1. 2021 – prezenčné vzdelávanie (v škole) pre všetkých žiakov (po uskutočnenom predchádzajúcom testovaní na COVID-19.

            Vážení rodičia!

            Organizácia vyučovania opísaná vyššie je predbežne platná. Zároveň vás informujeme, že pokiaľ bude mať šírenie vírusu COVID-19 aj v ďalších týždňoch zlé prognózy, uvedené informácie o vyučovaní môžu byť zmenené. 

            Vyjadrenia ministra školstva k ďalším zmenám:

            1. KLASIFIKÁCIA

            Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa celoplošne upravili aj niektoré pravidlá pri klasifikácii žiaka. Termín na vyskúšanie a hodnotenie za prvý polrok sa predlžuje do 31. marca. (Učitelia ani žiaci tak nemusia prvé týždne po otvorení škôl mať pocit, že treba „naháňať známky.) Ak má žiak známky z prvého polroku a je potrebné, aby získal ďalšiu známku z určitého typu učiva za 1.polrok, bude možné ho do 31. marca hodnotiť  a toto hodnotenie sa bude žiakovi rátať  do prvého polroka.

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy.

          • VIANOČNÉ PRÁZDNINY

          •  

            Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

          • Predvianočná burza kníh

          • Do galérie Predvianočná burza kníh boli pridané fotografie.

            Predvianočná burza detských kníh sa v našej knižnici uskutočnila 11. decembra 2020. Deti sa veľmi tešili novým knihám, ktoré si s radosťou kúpili, a zároveň sa aj tešili, že sa ich knihy úspešne predali!

          • Dlhý, Široký a Bystrozraký

          • Online predstavenie zo Starého Divadla Karola Spišáka v Nitre. 

            Traja nerozluční priatelia, ktorí vďaka svojim neobyčajným vlastnostiam pomôžu princovi na ceste za krásnou pannou. To sú Dlhý, Široký a Bystrozraký, ktorých už dávno poznajú všetky deti. V Starom Divadle Karola Spišáka v Nitre sa ich putovanie mení na zábavnú cestu čarovným svetom, kde nič nie je také, ako sa zdá na prvý pohľad. Aj žiaci 1. až 4. ročníka našej školy sa 23.a 24. novembra vybrali do rozprávky, v ktorej hrá hlavnú rolu súdržnosť a priateľstvo. Táto hra, inšpirovaná klasickým príbehom Karla Erbena, prináša dobrodružstvo, odvahu a najmä poznanie, že spoločný úspech je možné dosiahnuť vďaka jedinečnosti každého z nás.

            Mgr. Lívia Kuchtová

          • iBobor

          • Do galérie iBobor boli pridané fotografie.

            V tomto školskom roku sa dňa 10. a 13. novembra 2020  žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka zapojili do informatickej súťaže iBobor v rámci vyučovania  Informatiky. Žiaci s veľkým záujmom riešili úlohy na počítačoch, ktoré boli zaujímavé, logické a veku primerané. Žiaci druhého a tretieho ročníka súťažili v kategórii Drobci a žiaci štvrtého ročníka v kategórii Bobríci. Úspešným riešiteľom - Leonard Šimko, Denis Rečka, Zaira Zelenáková, Peter Szabadkai, Nikolett Jančárová, Simona Kurdiová srdečne gratulujeme!  Príspevok pridala Bc. A. Šimonová.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Slávnostné otvorenie novej školskej knižnice.

            V našej škole sa dňa 26. októbra 2020 uskutočnil Medzinárodný deň školských knižníc. Pri tejto príležitosti sa konalo aj slávnostné otvorenie novej školskej knižnice vďaka projektu "Na každej škole záleží", ktorý sa realizoval vďaka KOMENSKÉHO INŠTITÚTU A POŠTOVEJ BANKY. Žiaci boli milo prekvapení a nadšení z nových priestorov, nových kníh a tešili sa na aktivity, ktoré im pripravili pani učiteľky spolu s pani vychovávateľkami. Tohtoročnou témou MDŠK bola „Radosť je ukrytá v podpore čítania a vzdelávania školskou knižnicou“. My sme túto radosť prežívali v aktivitách, ktoré sme nazvali „Z rozprávky do rozprávky“. Žiaci odhaľovali popletené mená spisovateľov, správne dopĺňali názvy rozprávok, skladali príslovia a porekadlá, ilustrovali a tiež si nacvičili dramatizáciu scénky O repke. Všetkým sa darilo, svedomite a aktívne pracovali na splnení úloh, nešetrili fantáziou, kreativitou a práca im išla od ruky. Prežili sme krásne dopoludnie, na ktoré s radosťou spomíname a samozrejme našu novú knižnicu budeme pravidelne navštevovať v rámci vyučovania i v školskom klube detí. Tešíme sa z novej školskej knižnice i na ďalší ročník MDŠK! Príspevok pridala Bc. A Šimonová, Mgr. S Vančová.