• Hovorme o jedle v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle v ŠKD.

            Deti v II. oddelení ŠKD sa venovali téme "Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov". Na interaktívnej tabuli úspešne zvládli hádanky, prešmyčky i kvíz. Vyrobili plagát, na ktorom si pripomenuli dôležité a zdraviu prospešné vitamíny. Na záver si naše šikovné deti vyskúšali zbieranie orechov a darilo sa im.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy.

            V rámci česko - slovenského projektu „Záložka do knihy spája školy“ deti s radosťou v ŠKD vyrábali záložky pre deti z partnerskej školy ZŠ Nový svet Opava v Českej republike. Na zadnú stranu záložky si vybrali knihu, ktorá sa im najviac páčila pri „Čítaní s pánom Mrkvičkom“ ( Tiborom Hujdičom propagátorom a motivátorom čítania). Ako sprievodné aktivity tohoto projektu sme zvolili čítanie v školskej knižnici. Príspevok pridala Bc. Monika Dabrowska

          • HOVORME O JEDLE

          • Tento týždeň sa venujeme s našimi žiakmi aj vzdelávacej aktivite Hovorme o jedle, ktorej cieľom je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie, povedomia o význame potravín.

            Žiaci 2.a 4. ročníka sa venovali téme "Chlieb, pečivo, obilniny", kde sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o rôznych druhoch pečiva, ktoré pečivo obsahuje vlákninu. Zaujalo ich odkiaľ pochádza ryža, či v ktorom štáte začali ako prví vyrábať cestoviny. Úspešne zvládli aj kvízové otázky. Tešili sa na prípravu vlastného občerstvenia - zdravé pečivo s domácimi nátierkami a zeleninou im chutilo najviac. Samozrejme, že si pochutnali aj na čerstvom ovocí. Na záver ponúkli aj svojich spolužiakov z druhej triedy. 

          • Do školy na bicykli

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Do školy na bicykli .

            Tak ako aj minulý školský rok, aj tento sme sa rozhodli, že sa zapojíme do projektu "Do školy na bicykli" ktorého cieľom je nerobiť z detí "autoholikov" a naučiť ich hýbať sa. Rôznymi formami aktivít sme sa deti snažili motivovať k zdravšiemu a ekologickejšiemu dochádzaniu do školy. Tento rok sme si dali obzvlášť záležať aj na bezpečnosti, s ktorou nám pomohla Obecná polícia.

             

          • Čítanie s pánom "Mrkvičkom"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítanie.

            V rámci projektu "Na každej škole záleží" sme 11. októbra 2021 privítali v našej škole pána Tibora Hujdiča alebo pána "Mrkvičku", propagátora a motivátora čítania. Cieľom čítania s pánom "Mrkvičkom" bolo motivovať a inšpirovať žiakov 1. až 4. ročníka k zvýšeniu záujmu o čítanie. Žiakom sa predstavené knihy páčili a hneď si ich chceli prečítať, aby sa dozvedeli, ako sa príbeh skončí.

            V popoludňajších hodinách sa zas uskutočnil workshop pre rodičov, starých rodičov, na ktorom p.Tibor Hujdič predstavil zaujímavé metódy rozvíjania čitateľských zručností od útleho veku dieťaťa. 

          • Do školy na bicykli

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Do školy na bicykli .

            Návšteva Obecnej polície z Dvorov nad Žitavou.🚓🚦🚲🛴🚦 Ďakujeme kap. Jozefovi Pintérovi za množstvo užitočných informácií o doprave a činnosti polície.

          • Európsky týždeň športu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky týždeň športu.

            Základná škola Bešeňov sa po piaty  krát  zapojila do projektu  Európsky týždeň športu pod hlavičkou #BeActive od 23.9.2021 do 30.9.2021. V rámci tohto dňa  boli  pre deti pripravená  športové aktivity -  štafetový beh, hod na cieľ, skok do diaľky a beh okolo kužeľov na školskom ihrisku. Deti boli aktívne a vyskúšali si  svoje zručnosti vo všetkých  disciplínach. Tento deň bol pre všetkých športový, a preto „ Športujeme pre zdravie!“

          • Európsky deň jazykov

          • Tak ako každý rok, aj tento rok sme si pripomenuli tento deň, ktorý bol vyhlásený Radou Európy v roku 2001. Hlavným cieľom Európskeho dňa jazykov je upozornenie na dôležitosť učenia sa jazykov, rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti. Tento deň sme spoločne oslávili na hodinách anglického jazyka v oboch triedach zaujímavými aktivitami.

             

             

          • Do školy na bicykli

          • Od 27.septembra do 8.októbra 2021.

            Vyrazme do školy na bicykli, kolobežkou alebo pešo a zapojme svoju školu do kampane Do školy na bicykli 2021 v termíne od 27. septembra do 8. októbra 2021.

            Vytvárajme spolu prostredie, v ktorom je cesta do školy bezpečná a zábavná.

             

            Cieľom súťaže je:

            • Priniesť radosť z cesty do školy;
            • zvýšenie fyzickej aktivity a zlepšenie zdravia žiakov;
            • povzbudenie záujmu žiakov o dochádzanie do školy na bicykli, kolobežke;
            • zníženie motorovej dopravy a zápch v okolí škôl;
            • zvýšenie povedomia o udržateľnej mestskej doprave;
            • zistenie záujmu škôl o podporu dochádzania žiakov do školy na bicykli či kolobežke;
            • zistenie možností škôl v poskytovaní vhodných podmienok pre bicyklujúcich či kolobežkujúcich žiakov (aj učiteľov).
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Milí rodičia!

            Oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 bude vo štvrtok 2.9.2021 o 8:00 hod. na školskej chodbe na 1. poschodí. Po spoločnom slávnostnom začiatku školského roka sa deti presunú do tried, kde budú pokračovať v úvodnej práci so svojimi triednymi učiteľmi. Prosíme všetkých žiakov, aby si so sebou priniesli školskú tašku, v ktorej si odnesú nové učebnice a pracovné zošity. Všetky potrebné informácie dostanete prostredníctvom triednych učiteliek. Na stravu v ŠJ je potrebné dieťa prihlásiť vyplnením zápisného lístka, ktoré rodičia obdržia v prvý deň. ŠKD bude v prevádzke od piatku do 16:00 hod.

            Vzhľadom na epidemiologickú situáciu:

            Počas školského roka bude budova školy otvorená podľa aktuálnej situácie. V súčasnosti je vstup do budovy povolený po ohlásení a jedine v sprievode zamestnanca školy. Ďakujeme za pochopenie!

            Tešíme sa na Vás. Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy.

          • Testovanie žiakov

          • Vážení rodičia!

            Vzhľadom na blížiaci sa začiatok školského roka Vás chceme informovať o aktuálnych možnostiach testovania žiakov v našej škole. MŠVVaŠ SR ponúka rodičom možnosť zvoliť si jednu alebo obe formy testovania dieťaťa:

            1. Kloktacie PCR testy – na začiatku školského roka 2021/2022 je možnosť jednorazovo otestovať dieťa v prostredí školy formou kloktacieho testu. V tomto prípade je potrebné, aby žiak priniesol v deň testovania (pravdepodobne 3.9.2021 – ešte upresníme) vyplnené tlačivá „Súhlas dotknutej osoby“ a „Zber údajov“, ktoré sú priložené nižšie. Výsledok obdrží rodič formou sms správy do 72 hodín.
            2. Antigénové samotesty – rodič, ktorý prejaví záujem o tieto testy, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov a 25 kusov sterilných odberových tyčiniek na domáce samotestovanie. V tomto prípade sa deti doma testujú v pondelok a vo štvrtok pred odchodom do školy. Ak sa testovanie vykonáva v domácom prostredí, rodič vyplní iba tlačivo „Čestné prehlásenie – samoodber“, priložené nižšie.

            Spôsob prihlásenia svojho dieťaťa na testovanie je možné vykonať cez edupage školy (správu ste obdržali v pondelok 23.8.2021). Prihlasovanie je možné v termíne 23.-25.8.2021 (do 23:50). Po tomto termíne to už nebude možné, keďže škola musí nasledujúci deň zistený stav nahlásiť.

            Testovanie žiakov nie je povinné. Za spoluprácu ďakujeme!

          • HURÁ NA PRÁZDNINY!

          • Milí žiaci, gratulujeme Vám k úspešnému ukončeniu školského roka 2020/2021 a želáme Vám krásne leto plné veselých zážitkov.