• Deň Zeme v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme v ŠKD.

            Životné prostredie je dar pre ľudí.. a preto si našu Zem chráňme každý deň! V duchu tohto hesla boli zamerané enviromentálne aktivity, ktorým sa deti venovali v ŠKD pri príležitosti Dňa Zeme. Pozreli si prezentáciu, pracovali v skupinách a prezentovali návrhy ako môžu prispieť k ochrane planéty. Návrhy vpísali do papierových modelov našej planéty.

          • Majáles

          • Vystúpenie našich žiakov na Majálese 27.4.2024. Ďakujem pani vychovávateľkám Andrejke Šimonovej a Monike Dabrowskej za prípravu programu.

          • Deň Zeme

          • Aktívne učenie ku Dňu Zeme, spolupráca druhákov a štvrtákov, prezentácie skupín, súťaž Pravda/Nepravda, tvorivé úlohy a starostlivosť o vysadené rastliny na školskom dvore.

          • Futbal McDonalds Cup

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbal McDonalds Cup.

            Dňa 17.4.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili obvodného kola v minifutbale Mc Donald s Cup, ktorý sa konal v Nových Zámkoch. Deti podali výborný výkon, boli priebojní a rozhodní, umiestnili sa na krásnom 2. mieste. Našu školu reprezentovali N. Vinceová, L.Szolárová, V. Seres, T. Drevenák, Z. Takács, P. Ivan, F. Bukai, D. Löbb, D. Gúgh.

             

          • Otvorená hodina pre predškolákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Otvorená hodina pre predškolákov.

            Otvorenú hodinu pre budúcich prváčikov a rodičov viedla pani učiteľka Mgr.Slávka Vančová✌️🙂. Keďže sa blížia veľkonočné sviatky, začali hodinu hľadaním veľkonočných vajíčok ukrytých v triede. 🥚🐣 Naši 👫🏼prváci a tretiaci 🧍‍♀️🧍‍♂️riešili množstvo zaujímavých úloh, no a predškoláci nezaostávali a s radosťou sa do pripravených aktivít tiež zapojili a ukázali, ako sú pripravení do školy. 👌🏫🎒Prváci nám predviedli ako výborne už dokážu čítať a čo všetko vedia napísať. 🖋Tretiaci vyhľadali vybrané slová a zahrali sa na spisovateľov📝🖊 a malých učiteľov, keď asistovali predškolákom. Po otvorenej hodine pani riaditeľka Mgr. Lívia Kuchtová a mentorka RCPU Nové Zámky a Šaľa PaedDr.Dominika Tušsová informovali rodičov budúcich prvákov o pripravovanej kurikulárnej reforme od septembra 2024 v našej škole.

          • Vzdelávanie pre 21.storočie

          •  

            Víziu vzdelávania pre 21.storočie "Učíme (sa) samostatne myslieť a zodpovedne konať na základe hodnôt, vedomostí a dát"  sa snažíme napĺňať aktivizujúcimi metódami i rôznymi stratégiami učenia sa.

             

          • Deň vody v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody v ŠKD.

            V súlade s plánom environmentálnej výchovy na našej škole sme si 22. marca pripomenuli v ŠKD Deň vody. Deti si pozreli prezentáciu o vode a kolobeh vody v prírode, vytvorili pojmovú mapu, vyriešili pracovné listy a zahrali si hru Kvapka vody .

             

          • Workshop o poskytovaní prvej pomoci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop o poskytovaní prvej pomoci.

            Poskytnúť prvú pomoc a zachrániť tak ľudský život - túto schopnosť môže mať každý z nás bez ohľadu na vek. Duchaprítomnosť a znalosť postupov prvej pomoci môžu v kritickej chvíli rozhodnúť o tom, či budeme svedkom tragédie alebo aktérom hrdinského činu. Aj preto sme do našej školy pozvali inštruktorov prvej pomoci SČK Viktóriu Takácsovú a jej spolužiačky, študentky Gymnázia M.R.Štefánika v Nových Zámkoch. Žiaci našej školy sa oboznámili s prvou pomocou veku primeranou formou, zaujali ich názorné ukážky aj vďaka moderným metodickým pomôckam i resuscitačnej figuríne. Dozvedeli sa dôležité postupy KPR pri záchrane života, ako zastaviť krvácanie, ako pomôcť pri dusení, či podať prvú pomoc pri zlomenine hornej i dolnej končatiny. Po každej názornej ukážke si žiaci všetko vyskúšali za asistencie inštruktorov SČK. Ďakujeme Viktorke Takácsovej, našej bývalej žiačke, inštruktorke SČK a jej trom spolužiačkam z Gymnázia M.R.Štefánika v Nových Zámkoch za prínosný workshop. Veríme, že aj vďaka tejto iniciatíve sa zvýšilo povedomie našich žiakov, ale i pedagógov o významnej úlohe prvej pomoci v každodenných a krízových situáciách.

          • Zo škôlky s radosťou do školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zo škôlky s radosťou do školy.

            Dnes sa konalo 2.stretnutie s predškolákmi v našej školskej knižnici. Projekt "Zo škôlky s radosťou do školy" pokračoval Veselým počítaním. Deti so záujmom vyriešili obrázkovú hádanku, kto ich bude sprevádzať dnešnými úlohami: Lienka Lenka. Zarecitovali báseň o fialôčke a zaspievali pieseň o slniečku. Na inter.tabuli určovali počet až do 10. Na pracovných stoloch určovali a priraďovali počet bodiek na lienkach. Potom ich čakala práca s pracovnými listami a nakoniec si vyrobili krásne lienky s bodkami, ktoré si sami vystrihli. Na záver ich čakala pochvala a odmena v podobe medaile od lienky Lenky.

          • Čitateľský oriešok 10.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čitateľský oriešok 10..

            Naši kreatívni žiaci sa už tradične zapojili do súťaže Čitateľský oriešok 10.

            Žiaci každého ročníka sa pod vedením p. učiteliek na čítaní prelúskali (prečítali) dvoma veselými príbehmi a v pracovnom liste zodpovedali jednoduché aj zložitejšie otázky.

            Potom zapojili svoju fantáziu a vymysleli postavičkám z príbehov spoločné dobrodružstvo, ktoré na výtvarnej výchove spracovali rôznymi výtvarnými technikami.

            Vytvorili fantastické výtvarné práce. Našim žiakom džíme palce v tejto literárnovýtvarnej súťaži.

          • Zo škôlky s radosťou do školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zo škôlky s radosťou do školy.

            Dnešné prípravné stretnutie s predškolákmi sa konalo v našej školskej knižnici. Pani riaditeľka Mgr. Lívia Kuchtová prostredníctvom rozprávky Škaredé káčatko rozvíjala komunikačné zručnosti detí. So záujmom a zvedavosťou deti počúvali a odpovedali na otázky k porozumeniu textu. Potom sa zahrali hru Spoznaj škaredé káčatko. Určovali počty na kartičkách. Preukázali svoje zručnosti pri pexese s rozprávkami na interaktívnej tabuli. Na záver si precvičovali jemnú grafomotoriku kreslením vlniek v rybníku a vyfarbovali ilustráciu k rozprávke Škaredé káčatko. Medaila bola zaslúžená odmena za aktívne počúvanie, pozornosť a sústredenosť.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

            Dňa 23.2.2024 reprezentoval našu školu žiak 4.ročníka Bryan Liam Borguľa v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín v priestoroch Základnej školy Gábora Bethlena v Nových Zámkoch. Srdečne gratulujeme k peknému recitačnému výkonu.

          • Plavecký výcvik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik.

            Plavecký výcvik v Nových Zámkoch sa uskutočnil od 19. februára do 23. februára 2024. Žiaci 1. až 4. ročníka absolvovali základný a zdokonaľovací plavecký výcvik  pod vedením p. inštruktorky Moniky Kovácsovej a Mgr. Andrei Královicsovej. Plavecký výcvik úspešne ukončili v posledný deň, kedy v bazéne predviedli štýly plávania, ktoré sa počas výcviku naučili. Za úspešné absolvovanie získali Mokré vysvedčenie.