• Hrdinovia internetu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hrdinovia internetu.

            Google priniesol na Slovensko globálne úspešný program Hrdinovia internetu, do ktorého sa zapojila aj naša škola. Na hodinách Informatiky sa žiaci učia základné informácie o digitálnej bezpečnosti. Cieľom projektu je naučiť žiakov zábavnými aktivitami, ako si poradiť s hackermi, obťažovaním, kyberšikanou alebo ako nezdieľať informácie na sociálnych sieťach, ktoré tam nepatria. Výučbu dopĺňa  dobrodružná online hra Interland.

          • Karnevalové učenie (1.+3. ročník)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karnevalové učenie (1.+3. ročník).

            Karneval tento rok neminul ani nás v prváckej a tretiackej triede. Zatúlal sa k nám zlý škriatok,😲🧝 ktorý pani učiteľke ukradol čarodejnícky prútik a nechal len odkaz,📩 ako ho môžu žiaci získať späť. Za vyriešenie rôznych úloh z matematiky🖊➕➖, slovenského jazyka,🔠 alebo hádaniek ❓spoločne získavali nápovedy, ktoré ich nakoniec doviedli k stratenému prútiku. Nakoniec sa ukázalo, že škriatok predsa len nebol až tak zlý a žiakov odmenil aj kotlíkom plným sladkých odmien. 🍭🍬🍬

          • Karneval v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v ŠKD.

            Karnevalové popoludnie v ŠKD sa nieslo v duchu dobrej zábavy. Pestro vyzdobená chodba sa premenila na tanečný parket, kde si masky zasúťažili v tancoch a hrách. V bohatej tombole deti potešilo množstvo darčekov. Za sponzorské dary ďakujeme rodine Kunkovej, Šimkovej, Bukaiovej, Gúghovej, Ivanovej, Lőbbovej, Seresovej, Malej, Recskovej, Szolárovej, Timoranszkej.

          • Karnevalové učenie

          • Žiaci 2. a 4. ročníka mali dňa 25. februára 2022 karnevalové učenie formou zábavných úloh a aktivít. Celé dopoludnie bolo plné radosti, smiechu, spevu i tanca. Deti fašiangové úlohy zo slovenčiny i matematiky bravúrne zvládli a Šašove výzvy splnili na 100%.  

          • Beseda k prevencii šikanovania

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda prevencii šikanovania.

            11. februára 2022 sa uskutočnila beseda k prevencii šikanovania. V našej škole sme privítali p.kpt.Mgr. Miroslava Žichlu z OR PZ v Nových Zámkoch. Žiaci sa dozvedeli, čo je to rešpektovanie AUTORITY, rozprávali sa o dodržiavaní školského poriadku. Vypočuli si zaujímavý skutočný príbeh o šikanovaní, ako sa bezpečne správať na internete, o kyberšikane.

          • Hvezdáreň Hurbanovo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hvezdáreň Hurbanovo.

            Naši žiaci absolvovali 22.10.2021 exkurziu do Hvezdárne v Hurbanove. Dozvedeli sa mnohé zaujímavé informácie o našej Slnečnej sústave, v planetáriu sa naučili rozpoznať na nočnej oblohe hviezdu Polárku, ktorá je súčasťou Malého vozu. V pôvodnej budove súkromnej hvezdárne Dr.Mikuláša Thegeho Konkolyho si vyskúšali pohľad cez skutočný ďalekohľad. V historickom parku objavili zreštaurovanú sochu Mikuláša Kopernika. Takéto zážitkové učenie sa všetkým páčilo.   

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. 

            Školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavovho Kubín sa uskutočnilo 9.februára 2022 v školskej knižnici. Všetkým zúčastneným ďakujeme za peknú recitáciu a pani učiteľkám za prípravu žiakov. Oceneným žiakom blahoželáme.

            V prednese prózy sa umiestnili žiaci:                                      

            1. miesto: Bryan Liam Borguľa, 2. ročník                                

            2. miesto: Patrik Seres, 4. ročník                                             

            3. miesto: Noel Malý, 4. ročník                                                  

            V prednese poézie sa umiestnili žiaci:

            1.  miesto: neumiestnil sa nik

            2. miesto: Alex Bartal, 3. ročník 

            3. miesto: Patrik Ivan, 2.ročník 

          • DARUJTE 2%

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            každý rok sa uchádzame o Vašu priazeň pri darovaní dvoch percent z dane nášmu Rodičovskému združeniu. Vieme, žiadateľov je veľa, ale v našej škole máte záruku, že sa peniaze využijú na rozmanitosť a kvalitu vzdelávania pre naše, Vaše deti. ĎAKUJEME.

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Údaje na poukázanie 2%:

            Obchodné meno alebo názov:Slovenská rada rodičovských združení - Rodičovské združenie pri                                                      Základnej škole

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:Bešeňov 628, 94141 Bešeňov

            Právna forma: Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID):173196170947

             

             

             

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 17.januára 2022 sa v našej školskej knižnici uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. Súťažilo 10 žiakov 2. až 4. ročníka.

            V I. kategórii (žiaci 2. a 3. ročníka) získal 1. miesto Leonard Šimko, 2. miesto získala Zaira Zelenáková a 3. miesto získal Patrik Ivan.

            V II. kategórii (žiaci 4. ročníka) získala 1. miesto Stella Recsková, 2. miesto získal Patrik seres a 3. miesto získal Adam Kunka.   

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za prípravu a oceneným žiakom blahoželáme. Víťazi každej kategórie nás budú reprezentovať na okresnom kole. 

          • Nástup žiakov do školy po Vianočných prázdninách

          • Vážení rodičia!

            V pondelok 10.1.2022 všetci žiaci ZŠ Bešeňov nastupujú na prezenčné vzdelávanie. Pri nástupe do školy je potrebné vyplniť tlačivo o bezpríznakovosti žiaka elektronicky cez Edupage. Rovnako Vás žiadame o aktualizovanie tlačiva Výnimka z karantény u žiakov, ktorých sa to týka, tiež je možné zadať elektronicky cez Edupage. 

            Ďakujeme.

          • Pytagoriáda

          • Školské kolo

            Školské kolo Pytagoriády sa v našej škole uskutočnilo 8. decembra 2021. Žiaci 3. a 4. ročníka riešili

            úlohy prezenčne v kategórii P3 a P4.

            Úspešnými riešiteľmi boli v 3. ročníku:               

            1. Leonard Šimko - 23 bodov                                

            2. Alex Bartal  - 11 bodov

            3. Zaira Zelenáková - 10 bodov

            Vo 4. ročníku bol 1 úspešný riešiteľ:

            1. Noel Malý - 17 bodov 

            Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme a držíme im palce aj v okresnom kole Pytagoriády. 

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy.

             

          • Mikuláš v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v ŠKD.

            Mikulášske aktivity pokračovali aj popoludní v ŠKD. Deti sa predstavili v scénkach  „Ktože k nám dnes príde?“ a „Nezbedný Anjelik“. Na tvorivých dielňach si vyrobili vianočné pozdravy a s radosťou pokračovali skladaním Lega ,ktoré im priniesol Mikuláš, a ktorému sa veľmi tešili.  

          • Mikuláš

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš .

            Mikulášske vyučovanie 😏 🎅sme nepodcenili ani s prvákmi a tretiakmi. Deň sme začali krátkym animovaným príbehom o Mikulášovi. Zahrali sme si čítaciu hru na mikulášsku tému. 🎅👹👼 Ďalej boli pre žiakov pripravené rôzne pracovné listy z matematiky, slovenského jazyka a zábavné úlohy na interaktívnej tabuli. 📝🖍✏️Samozrejme nesmeli chýbať ani pesničky.

          • Mikulášske vyučovanie

          • Na svätého Mikuláša už je celá zima naša......znela pieseň v našej škole. Žiaci mali už tradične Mikulášske vyučovanie, na ktoré sa veľmi tešili. Mikulášske úlohy čakali druhákov i štvrtákov zo slovenčiny i matematiky. Aktivity plnili s radosťou, v očakávaní darčekov. Veď fotografie hovoria sami za seba. Ďakujeme za finančný príspevok zriaďovateľovi našej školy pánovi starostovi Ing. G.Timoranskému i poslancom Obecného zastupiteľstva. Tiež ďakujeme predsedníčke Rodičovského združenia Ing. Silvii Seresovej za zabezpečenie a distribúciu Mikulášskych balíčkov. 

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy.

               

          • DO POZORNOSTI!

          • Školský semafor aktualizovaný k 26.11.2021.

            Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

          • Divadelné predstavenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadielko.

            Divadelné predstavenie Danka a Janka v prevedení Divadla na predmestí sme si pozreli 18. novembra 2021 v Kultúrnom dome v Bešeňove. Vtipné a zábavné predstavenie plné hudby, tanca a spevu sa páčilo žiakom Základnej školy aj deťom z Materskej školy.

          • Informatická súťaž iBobor

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Informatická súťaž iBobor.

            V tomto školskom roku sa dňa 9. a 12. novembra 2021  žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka zapojili do informatickej súťaže iBobor v rámci vyučovania  Informatiky. Žiaci s veľkým záujmom riešili úlohy na počítačoch, ktoré boli zaujímavé, logické a veku primerané. Žiaci druhého a tretieho ročníka súťažili v kategórii Drobci a žiaci štvrtého ročníka v kategórii Bobríci. Úspešným riešiteľom - Leonard Šimko, Zaira Zelenáková, Alex Bartal, Bryan Liam Borguľa a Damian Löbb srdečne gratulujeme! 

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc.

            V Školskom klube detí sa dňa 25. októbra 2021  uskutočnil Medzinároný deň školských knižníc. Tohoročnou témou MDŠK bola „Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou“. Deti z II. oddelenia v školskej knižnici pracovali s encyklopédiami, ku ktorým mali pripravené zaujímavé prezentácie na interaktívnej tabuli. Tvorivé dielne, ktoré neodmysliteľne patria k MDŠK si naše šikovné deti vyrobili leporelá o vesmíre, živočíchoch, vtákoch, autách  podľa toho, aká encyklopédia ich zaujala. 

            V I. oddelení ŠKD sa na začiatku popoludnia  deti prostredníctvom zaujímavej prezentácie dozvedeli životopis knihy a ako vzniká kniha dnes. Neskôr sa dostali do zázračného lesa, v ktorom riešili štvorlístok úloh, ktoré im poplietol nezbedný škriatok Zahrali sa na spisovateľov a vymysleli vlastný príbeh zo zázračného lesa. Deťom sa popoludnie veľmi páčilo.