• Karnevalové učenie v II. triede

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde...Posledný školský deň pre jarnými prázdninami sme mali karnevalové učenie. Pripomenuli sme si fašiangové časy, ako to bolo voľakedy a dnes. 

            V karnevalových maskách si žiaci 2. a 4. ročníka užívali zábavné učenie a s chuťou riešili karnevalové úlohy zo slovenského jazyka aj matematiky. Nielenže si zaspievali piesne Išla sova na tanec, Keď Gašparko sviatok mal..., ale si aj zatancovali. 

            S dobrou náladou pokračoval karneval aj v Školskom klube detí. 

            ĎAKUJEME všetkým rodičom, ktorí prispeli do bohatej tomboly a tak znásobili radosť detí.  

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            Dnešné karnevalové učenie a popoludnie v ŠKD sa nieslo v duchu dobrej zábavy . Pestro vyzdobená chodba sa premenila na tanečný parket, kde si masky zasúťažili v tancoch a hrách. V bohatej tombole deti potešilo množstvo darčekov. Ďakujeme rodičom za sponzorské dary do tomboly.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

            Školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín sa konalo 2.2.2023. V kategórii próza 1. miesto získal žiak 3. ročníka Bryan Liam Borguľa, 2. miesto získala žiačka 4. ročníka Zaira Zelenáková a 3. miesto získal žiak 2. ročníka Zoltán Takács. V kategórii poézia získala 2. miesto žiačka 2. ročníka Adela Kunková. Všetkým zúčastneným ďakujeme a umiestneným srdečne gratulujeme k peknému recitačnému výkonu.

          • Darujte 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            každý rok sa uchádzame o Vašu priazeň pri darovaní dvoch percent z dane nášmu Rodičovskému združeniu. Vieme, žiadateľov je veľa, ale v našej škole máte záruku, že sa peniaze využijú na rozmanitosť a kvalitu vzdelávania pre naše, Vaše deti. ĎAKUJEME.

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Údaje na poukázanie 2%:

            Obchodné meno alebo názov:Slovenská rada rodičovských združení - Rodičovské združenie pri                                                      Základnej škole

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:Bešeňov 628, 94141 Bešeňov

            Právna forma: Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID):173196170947

          • OZNAM

          • DO POZORNOSTI RODIČOM!

            • Riaditeľstvo ZŠ Bešeňov oznamuje rodičom a žiakom, že na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nových Zámkoch, je vyučovanie odo dňa 13. decembra (utorok) do 16. decembra 2022 prerušené z dôvodu zvýšeného počtu žiakov s chrípkovým ochorením.

            • Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 19.decembra 2022.

              Ďakujeme za pochopenie.

             

          • Pytagoriáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda.

            Dňa 7.12.2022 sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriády. Zúčastnili sa ho žiaci 3. a 4. ročníka. Úspešným riešiteľom sa stal Leonard Šimko, žiak 4. ročníka. GRATULUJEME!  

          • Na Mikuláša

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo.

            Na Mikuláša sme navštívili predstavenie Rojko v Novom divadle v Nitre. Je to inscenácia na motívy knihy Jana Mc Ewana pre divákov od 6 rokov o detských snoch, ktoré menia svet na krásnu a spravodlivú "rajskú" záhradu. Príbehy a dobrodružstvá Petra, Katky a ich mamy nás pobavili aj poučili.

            Po príchode do školy nás čakalo sladké prekvapenie od Mikuláša a od pána starostu Mgr. Štefana Šimka. Ďakujeme.

          • Pasovanie prvakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie prvakov.

            Včerajší veľký deň pre prváčikov. 🧍‍♀️🧍 Pod vedením kapitána - p. učiteľky, sa naši námorníci vydali na dobrodružnú plavbu za poznaním a pokladom. ⛵️Zdolali všetky úlohy, ktoré boli pre nich nachystané na ostrovoch 🏝kamarátskych pirátov. ⚔️💣Nakoniec spoločne s pirátmi odomkli tajomný poklad, 🔑💎💰zložili prvácky sľub a boli pasovaní za žiakov základnej školy.🏫

          • Pozvánka

          • Milí rodičia, pozývame Vás na triedne zasadnutia Rodičovského združenia dňa 29. novembra 2022 so začiatkom o 16.00 hod. v našej škole. Tešíme sa na stretnutie s Vami. 

          • Rádio Regina

          • Rádio Regina v našej škole.

            V piatok 11.novembra 2022 síce neprišiel Martin na bielom koni, ale do našej školy prišiel pán redaktor z RTVS - Rádio Regina nahrať príspevok do relácie Zvony nad krajinou, čo je vlastne zvukový miestopis Slovenska. Je to rozhlasový dokument o živote v obciach Slovenska, ich minulosti, súčasnosti a plánoch do budúcnosti. V krátkych rozhovoroch so žiakmi, s pani učiteľkami i pani riaditeľkou sa pýtal, ako sa učíme v našej škole, aké máme podmienky pre výchovu a vzdelávanie, ktorý predmet majú žiaci najradšej, ktorý menej. Pani riaditeľka ešte pripomenula nedávno získaný grant z Nitrianskej komunitnej nadácie na vytvorenie školského ihriska. Relácia bude odvysielaná v nedeľu 20. novembra 2022 o 11.00 hod. na stanici Rádio Regina  - Západ.  Teší nás, že sme sa mohli aj takouto formou prezentovať.

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy.

          • Informatická súťaž iBobor

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Informatická súťaž iBobor.

            V tomto školskom roku sa dňa 8. a 11. novembra 2022  žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka zapojili do informatickej súťaže iBobor v rámci vyučovania  Informatiky. Žiaci s veľkým záujmom riešili úlohy na počítačoch, ktoré boli zaujímavé, logické a veku primerané. Žiaci druhého a tretieho ročníka súťažili v kategórii Drobci a žiaci štvrtého ročníka v kategórii Bobríci. Úspešným riešiteľom – Natálii Kečkéšovej a Leonardovi Šimkovi srdečne gratulujeme! 

             

          • Záložka do knihy spája školy 13.ročník.

          •  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy 13.ročník..

            V našej škole sme s radosťou aj tento rok prijali výzvu zapojiť sa do tohto obľúbeného projektu na podporu čítania a výtvarného prejavu detí. Na hodinách výtvarnej výchovy žiaci vyrábali záložky do kníh pre svojich rovesníkov z partnerskej školy ZŠ a MŠ Ropice, na ktoré nakreslili hrdinov z prečítaných príbehov. Starší žiaci na zadnej strane záložky vyjadrili čitateľský názor a odporučili prečo by si ich kamarát z českej školy mal prečítať práve túto knihu. Tvorivej aktivite predchádzali literárne záujmové činnosti a aktivity v školskej knižnici ( náladové čítanie, nájdi knihu podľa zadania, zoraď knihy podľa abecedy, čítanie s porozumením..) zamerané na podporu čítania. Prvákov k tvoreniu motivovalo čítanie knihy Alica v krajine zázrakov, druháci si vybrali knihu Malý Mikuláš od Goscinny a Sempé , tretiaci a štvrtáci si prečítali knihy Babka Gaunerka a Pán Smraďoch. Od Davida Walliamsa. Naši žiaci napísali českým kamarátom list.

            Komunikácia s českou školou prebiehala veľmi dobre a milo prostredníctvom emailov s pani koordinátorkou Petrou Widenkovou zo ZŠ a MŠ Ropice . Koncom októbra sme si vymenili záložky a poslali sme informačné materiály o našej obci a mikroregióne Dvory a okolie, do ktorého patrí aj naša obec. V rámci ŠKD sme si pozreli na mape našu partnerskú školu, ktorá sa nachádza na severnej Morave blízko poľských hraníc. Rozdali sme si záložky a cukrovinky od českých kamarátov. V emailoch sme vyjadrili vzájomné poďakovanie s nádejou ďalšej vzájomnej spolupráce.

            Bc. Monika Dabrowska

          • Nitrianska komunitná nadácia

          • Tento projekt sa uskutoční vďaka finančnej podpore Nitrianskej komunitnej nadácie a spoločnosti BMI Slovensko, v grantovom programe "Strecha pre Váš nápad 2022".

             

            Náš projekt Deti v pohybe v "Škole, ktorej to myslí" bol úspešný spomedzi 28 predložených projektov a získali sme grant vo výške 1300 eur. Dňa 8. novembra 2022 pani riaditeľka Mgr. Lívia Kuchtová prebrala grantový šek od zástupcov spoločnosti BRAMAC a Nitrianskej komunitnej nadácie. Grantovú zmluvu podpísala pani predsedníčka Rodičovského združenia pri ZŠ Bešeňov Ing. Silvia Seresová.

            V areáli našej školy chýbajú akékoľvek vonkajšie hracie prvky. Preto bolo zámerom nášho projektu vytvoriť školské ihrisko, kde by mohli byť deti v pohybe od jari do jesene, aby sme tak mohli podporiť rozvoj telesnej kultúry našich žiakov. ĎAKUJEME.

          • Založenie Žiackej školskej rady

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Založenie Žiackej školskej rady.

             

            ZLOŽENIE ŠKOLSKEJ ŽIACKEJ RADY

            V ŠK. ROKU 2022/2023

            7.11. 2022 sme slávnostným sľubom založili  Žiacku školskú radu - Miniradu

             

            PREDSEDA ŽIACKEJ ŠKOLSKEJ RADY: Patrik Ivan

            KOORDNINÁTOR ŽIACKEJ ŠKOLSKEJ RADY: Bc. Patricia Pavlíková

            Členovia žiackej školskej rady, zástupcovia jednotlivých tried:

            1. ročník – Karla Tóthová, Viktor Seres

            2. ročník – Adela Kunková, Jakub Szabadkai

            3. ročník – Damian Löbb, Patrik Ivan

            4. ročník – Natália Kečkéšová, Alex Bartal

             

             

            Sľub člena Žiackej školskej rady :

             

            Sľubujem, že vždy budem konať čestne v záujme triedy, ktorú zastupujem, aby som svojou prácou pomohol vzdelávaní a v zlepšovaní vzťahov medzi učiteľmi a žiakmi na škole. Budem robiť všetko pre šírenie dobrého mena našej školy.

            Tak sľubujem!

             

             

          • Európsky deň rodičov a škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň rodičov a škôl.

            Po dvojročnej prestávke sa dňa 27.októbra 2022 v našej škole konal 18. ročník EDRaŠ. Pozvanie na tento slávnostný deň prijali rodičia, starí rodičia našich žiakov a hostia, p. riad. ZŠ Dvory nad Žitavou PaedDr. Anna Kijaček Rošková, PaedDr. Boris Desat, Ing. Gabriel Timoranský a p. riad. Materskej školy v Bešeňove Mária Rozsnyóová.

            Po slávnostnom otvorení a stuhovom tanci dievčat z tanečného krúžku sa hostia a prítomní rodičia rozišli do jednotlivých tried medzi svoje deti na slávnosť učenia, kde mali možnosť vidieť otvorené vyučovacie hodiny slovenského jazyka s využitím interaktívnej tabule a rôznych inovatívnych metód, ktoré pripravili p.uč. Mgr. Slávka Vančová a  p.riad. Mgr. Lívia Kuchtová.

            Po otvorených hodinách sa všetci prítomní občerstvili zdravou desiatou, ktorú zabezpečili rodičia. V druhej polovici EDRaŠ sa tretiaci a štvrtáci so svojimi rodičmi presunuli do počítačovej učebne, kde žiaci po vedením p. vychovávateľky Bc. Andrei Šimonovej a pedag. asistentky Bc. Patrícii Pavlíkovej prezentovali blokové programovanie s použitím hardveru MICRO:BIT. Prváci a druháci spolu s rodičmi  pod vedením p. vychovávateľky Bc. Moniky Dabrowskej tvorili motaním bavlny na nafúknutý balón snehuliakov na zimnú výzdobu našej školy. EDRaŠ sa vydaril, zažili sme príjemné chvíle. Na záver pani riaditeľka dnešnú slávnosť vyhodnotila a s poďakovaním sa rozlúčila sa s prítomnými.